Roto je međunarodno poduzeće za proizvodnju proizvoda od plastičnih materijala sa sjedištem u Murskoj Soboti, Slovenija.

Zapošljava više  od 450 ljudi u 6 fabrika, koje se nalaze u 4 države. Konzorcij Roto je u godini 2017 ostvario prihod od 40 miliona €, pri čemu je 70% proizvoda izvezeno u 52 države.

Roto proizvodi više od 4.000 različitih proizvoda, među kojima je većina proizvedena postupkom rotomoldinga, po čemu se uvrštava u sami vrh vodećih proizvođača u Europi. Tradicija obiteljske kompanije seže do godine 1948. Razvoj kompanije pruža kontinuirane inovacije, nove tehnologije i materijale, koje ROTO razvija u znanstvenim institucijama, sveučilištima I drugim kompanijama.

Grupe proizvoda s robnom markom Roto  su podijeljena u četiri  segmenta – proizvodi za gospodarstvo, vrt, sport, ekologiju. Upotreba naprednih kompozitnih materijala omogućava proizvodnju  kajaka,  kanua  te  drugih  plovila.

Proizvodnja proizvoda  po mjeri kupaca zadovoljava najšire potrebe različitih industrijskih sektora, kao što su građevinska, automobilska i nautička  industrija, aquakulturna i logistička poduzeća te proizvodi za poljoprivredne strojeve. Dodana vrijednost portfelja proizvoda predstavlja inovativni dizajn, korištenje naprednih i visokokvalitetnih materijala i moderne proizvodnje.